Repair_bus_naar_beetsterzwaag_3_medium

Repairbus te huur voor opstart van Repair Café’s

28 april 2015

In honderden Repair Café’s in Nederland repareren vrijwilligers kapotte spullen die anders in de vuilnisbak verdwijnen. Hiermee voorkomen zij dat de afvalberg nog hoger wordt: goed voor het milieu. Om te voorkomen dat grondstoffen op raken wordt hergebruik van materialen steeds belangrijker. Veel gebruiksvoorwerpen krijgen door vaak eenvoudige reparaties een tweede leven. Een kapotte stoel, een trui met gaatjes, kapotte koffiezetapparaten, lampen, grastrimmers, speelgoed: dit zijn voorbeelden van wat gerepareerd wordt. Daarbij doen Repair Café’s beroep op de gemeenschapszin. Tijdens het repareren geven reparateurs uitleg, op de koffietafel liggen boeken over reparaties en bezoekers kunnen meehelpen. De sfeer is huiselijk. Het concept van Repair Café’s slaat enorm aan en waaiert uit tot ver over onze grenzen. In Noord Nederland is er nog plek voor nieuwe Repair Café’s. Daarvoor is er nu speciaal voor het Noorden een promotie Repairbus. Eerder reed deze door het hele land.


De vrolijk bestickerde Repairbus rijdt voor met gereedschap en PR materiaal. Daarmee wordt gedemonstreerd hoe een Repair Café werkt. Er wordt uitleg en advies gegeven hoe de praktijk van het repareren eruit ziet. 


Daarnaast is de Repairbus te huur voor evenementen waar duurzaamheid een thema is. Het vrijwillig repareren en het overdragen van kennis van repareren is een aansprekend en goed voorbeeld. 


Is er belangstelling in uw dorp voor duurzaamheid en voor Repair Café’s in het bijzonder? Veel dorpen uit het duurzame dorpen netwerk gingen u voor. Ik nodig u uit om een kijkje te nemen op www.repaircafe.nl


De Repairbus is een aantrekkelijk hulpmiddel zijn om een initiatief te ondersteunen of een Repair Café op te starten. U bent van harte uitgenodigd mij te mailen of te bellen over de eventuele inzet van de Repairbus in uw plaats. 


Mei Lan Tan,  coördinator Repaircafé Beetsterzwaag 

repaircafe.bzwaag@gmail.com
tel. 06 53886616

 

  • Update 21 mei: artikel Friesch Dagblad toegevoegd onder 'Documenten'
  • Update 26 juni: interview met Mei Lan Tan op de website van Doarpswurk

Contactpersoon:

Missing_thumb

Mei Lan Tan

Namens organisatie / groep : Repair Cafe

Bekijk profiel

Foto's

2014-04-04_reparatie_stoel_small
Mw-rcf-13-295_small