Drie_mannen_en_een_stofzuiger_medium

RC Joure met kookworkshop en weggeeftafel

14 februari 2014

Wegens het succes van de Repair Café’s die MIKS Welzijn en Transition Town Joure in 2013 hebben georganiseerd, is besloten om dit jaar opnieuw vijf keer een Repair Café te laten plaatsvinden. En om deze bijeenkomsten ook interessant te maken voor mensen die geen kapotte spullen willen laten maken, vinden op dezelfde avonden op dezelfde locatie twee andere activiteiten plaats: een kookworkshop  en een weggeeftafel.

Weggeeftafel
Het Repair Café is bedoeld voor spullen die je graag wilt houden als ze het weer doen. De weggeeftafel is juist bedoeld voor spullen die je niet meer hoeft te hebben, ook al is er niets mis mee. Door ze op de weggeeftafel aan te bieden, kun je er misschien iemand anders blij mee maken. Zijn er spullen van jou niet meegenomen van de weggeeftafel, dan neem je ze zelf weer mee naar huis.

Koken voor een appel en een ei
Ook nieuw zijn de kookworkshops “Koken voor een appel en een ei”.  Dit is een proeverij van gerechten die gezond, eenvoudig en goedkoop zijn en is bedoeld om mensen met een smalle beurs te laten zien èn proeven dat het mogelijk is om voor weinig geld lekker en gezond te koken. Indien mogelijk wordt het recept afgestemd op op het actuele aanbod van de Voedselbank.

Het eerste Repair café van 2014  -met proeverij en weggeeftafel- is op 14 februari, van 19.00 tot 21.00 uur bij MIKS Welzijn aan de Brugstraat 1 in Joure.  Overige data zijn 11 april, 13 juni, 12 september en 14 november.