Logo1_medium

Buurkracht Marknesse

04 juni 2015

Buurkracht werkt

Energiebesparing staat volop in de belangstelling. En toch komt het vaak moeilijk van de grond. Want: waar te beginnen? Hoe? Welke leverancier handelt en adviseert in mijn belang? Wat levert mijn investering op? Alleen komen mensen er vaak moeilijk uit. Onderzoek laat zien dat buurtinitiatieven wél tot resultaat leiden. Buurkracht helpt hierbij door het proces te begeleiden, barrières weg te nemen en de buurt door afhaakmomenten heen te trekken. Gratis en zonder commercieel oogmerk.

Contactpersoon:

Img-20150820-wa0002_thumb

Hubèr Buijsman

Namens organisatie / groep : Marknesse Duurzaam

Bekijk profiel

Inhoudelijke Informatie (via Buurkracht)

Buurtbewoners vinden Buurkracht

"Buurtbewoners met besparingsideeën zijn van harte welkom bij Buurkracht. En wij trekken er ook zelf op uit om ze te vinden."

Op verkenning

"Samen verkennen en analyseren we de buurt: wat staan hier voor huizen, waar valt op te besparen? Is dakisolatie een idee? Zonnepanelen? Samen maken we een plan. En dan halen we de hele buurt erbij."

Jouw buurt in beeld

"Om energielekkages van woningen op een overzichtelijke wijze in kaart te brengen, kunnen we infraroodscans oftewel warmtebeelden voor de buurt laten maken. Deze beelden laten zien hoe het met de gevelisolatie van de woningen is gesteld." Bekijk op deze pagina hoe dit er uitziet.

Jouw buurt wordt een Buurkrachtbuurt

"Je buurt komt op stoom met de buurtbijeenkomst. Buurkracht helpt en adviseert bij het organiseren. Op de bijeenkomst krijgt de buurt informatie over de beste besparingskansen in de wijk. En na afloop kan iedereen aangeven waar de persoonlijke interesse naar uitgaat."

________________________________________________

Buurkracht Marknesse

Met Buurkracht als platform gaan we daarnaast via de postcoderegeling verlaagd tarief zonnepanelen installeren op diverse daken.

De inkomsten uit deze zonnepanelen komen op een aparte rekening, die men kan gebruiken voor goederen en diensten in ons eigen dorp. Deze diensten kunnen zijn bv boodschappen, maar ook dienstverlenende producten met betrekking tot zorg

Kijk voor meer informatie op de Buurkrachtpagina van Marknesse