Samobiel_medium

Samobiel: samen mobiel binnen én buiten Marknesse

15 maart 2016

Samobiel is de nieuwe vervoersoplossing voor kleine kernen die zijn waarde in Zweden al ruimschoots heeft bewezen. Het idee is simpel: meerijden met dorpsgenoten die dezelfde kant opgaan. Met Samobiel maken en houden bewoners van kleine kernen samen omliggende bestemmingen beter bereikbaar, naast het bestaande aanbod van de bus. Nu in Marknesse!

 

Meerijden makkelijk gemaakt


Samobiel maakt meerijden met dorpsgenoten makkelijker via een, ook voor ouderen, eenvoudig te gebruiken dorpswebsite die vraag naar en aanbod van ritten vanuit het dorp bij elkaar brengt. Een groep betrokken bewoners trekt de kar en vormt de motor achter Samobiel. Marknesse Duurzaam, in de persoon van Hubèr Buijsman, heeft zich als eerste enthousiast getoond om de schouders onder Samobiel in Marknesse te zetten.

In overleg de inwoners van Marknesse, stellen zij het netwerk van stopplaatsen, routes en de geografische dorpsgrenzen vast. Van de mensen achter Samobiel krijgen zij alle ondersteuning bij het opzetten, invoeren en draaiende houden van Samobiel in het dorp, inclusief technische ondersteuning en training van lokaal beheerders.

 

Hoe werkt Samobiel in het kort?


U kunt een rit aanbieden of aanvragen via de eigen Samobiel dorpssite: www.samobiel.nl/marknesse Per sms ontvangt u een melding als er een dorpsgenoot dezelfde kant op gaat of wil als u. U kiest zelf of u de rit samen wilt maken of niet. Per rit betaalt of ontvangt u een kleine kilometervergoeding. Alle betalingen lopen via de site dus er is geen gedoe met contant geld. Samobiel is gemakkelijk, vertrouwd, voordelig, veilig, milieuvriendelijk en bovenal erg gezellig.

Contactpersoon:

Img-20150820-wa0002_thumb

Hubèr Buijsman

Namens organisatie / groep : Marknesse Duurzaam

Bekijk profiel

Meer informatie:

Kijk op www.samobiel.nl/marknesse/ , www.marknesseduurzaam.nl en facebook.com/samobiel voor meer informatie over Samobiel. 

Hierbij nodigen wij u uit  voor de 2e inloop bijeenkomst  van Samen Marknesse op 20 juni . Lokatie "De Marke" Oudeweg 21 Marknesse

 

Activiteiten

Samobiel_marknesse_small

Inschrijvingsmiddag vraag en aanbod Samobiel Marknesse

20 juni 2016 tot 20 juni 2016

Wij zijn aanwezig voor uitleg en begeleiden bij uw inschrijving. U kunt zowel uw rit aanmelden om iemand mee te nemen, als te kijken welke rit u geschikt vind om mee te rijden.