Apeldoorn

Logo_apeldoorn_partner
Adresgegevens:
Marktplein 1
7300ES
Bezoekadres: Apeldoorn
www.apeldoorn.nl/energieneutraal

Apeldoorn heeft alles!

 

Apeldoorn (ca. 157.000 inwoners) is in anderhalve eeuw van bescheiden dorp uitgegroeid tot een aantrekkelijke woon- en werkstad met tal van voorzieningen. Apeldoorn ligt in een prachtige groene omgeving. Ongeveer drievijfde van het grondgebied van Apeldoorn bestaat uit natuurgebied. Apeldoorn wil graag een ‘groene’ stad blijven. Daarom geeft Apeldoorn in nieuwe woongebieden eerst groene locaties een plaats en kijkt pas dan waar plekken voor wonen en werken kunnen komen. Zo zorgt Apeldoorn voor voldoende groen en natuur in de woonomgeving en dat zorgt er weer voor dat mensen zich prettig voelen in de stad.

 

Ook biedt Apeldoorn de charme van een dorp. In het grote buitengebied liggen diverse dorpen die bij de gemeente horen. Ze vormen een wezenlijk onderdeel van die grote gemeente Apeldoorn. Hoog Soeren, Hoenderloo,  Loenen, Oosterhuizen, Lieren, Beekbergen, Klarenbeek, Beemte Broekland, Wenum/Wiesel en Uddel: alle dorpen in de gemeente hebben cultureel gezien hun eigen dynamiek.

 

Apeldoorn ligt centraal in Nederland en gunstig ten opzichte van de Randstad en de Europese markt. Vanwege deze ligging en het goede sociaal- economische en woonklimaat kiezen veel nationaal en internationaal actieve bedrijven voor Apeldoorn als vestigingsplaats.

 

Die bedrijven vinden plek op nieuwe of vernieuwde, moderne bedrijventerreinen. Nieuw voor Nederland is het bedrijventerrein de Ecofactorij, waar economische gedrevenheid en milieubewustzijn hand in hand gaan.

 

Het programma “Apeldoorn Energieneutraal” heeft tot doel in samenwerking met de Apeldoornse samenleving een energieneutrale gebouwde omgeving in 2020 te realiseren.

 

Door de stijgende energieprijzen wordt energie steeds belangrijker voor huishoudens; energiebesparing en opwekking van duurzame energie in de vorm van warmtepompen, warmte-koudeopslag en zonnepanelen leidt tot lagere energie- dus lagere woonlasten. De uitvoering van activiteiten rond energiebesparing en duurzame energie in de Apeldoornse gemeenschap komt bovendien de lokale economie ten goede. 

 

Kortom, Apeldoorn is jong en modern, centraal gelegen op de Veluwe, dorp én stad  met een  uitgebreid aanbod van voorzieningen en cultuur en onderwijs.

 

Ontdek en creëer zelf de verborgen schatten van Apeldoorn!

 

Ondersteuningsaanbod

Nnd_gui_themas_original_original

Apeldoorn Energieneutraal

Diverse projecten: zie website.

 

 

Lees meer