Dorpsplein_heeg_medium

Aanleg Groenplein Heeg gestart

21 oktober 2016

Drie jaar na het verschijnen van de dorpsvisie waarin Heeg droomt van een groen dorpsplein, is afgelopen woensdag 19 oktober de aanleg van Groenplein Heeg gestart.

 

Het plein voor het dorpshuis, nu een onaantrekkelijk en fantasieloos parkeerterrein,  wordt een sfeervolle groene ontmoetingsruimte waarin dorpsbewoners en recreanten kunnen ontspannen en elkaar kunnen ontmoeten.  Het wordt een ruimte met natuurlijk, eetbaar, kleurrijk, speels en kindvriendelijk groen maar ook een ruimte die geschikt is voor evenementen en openlucht optredens. En dit alle smet behoudt van het huidige aantal parkeerplaatsen.

 

Het initiatief is van het dorp zelf. Na een eerste verbeelding van het plein door beeldend kunstenaar Gerrit Terpstra maakte een werkgroep van enthousiaste inwoners onder begeleiding van een externe ontwerper, een cascoplan. De gemeente keurde het cascoplan goed en de plaatselijke werkgroep ging verder met het zelf ontwerpen en inrichten van een aantal pleindelen.

 

Bij de aanleg van het GroenPlein wordt zoveel mogelijk gewerkt met hergebruik van materialen. Zo wordt voor de inrichting van het GroenPlein  het  beschoeiingshout gebruikt dat in 2015 is verwijderd uit de passantenhaven.

 

Voor de financiering van het Groenplein won de lokale dorpstuingroep eind 2014 al een prijs van

€ 10.000,- van Groen Dichterbij. De gemeente Súdwest Fryslân legde daar een budget bij afkomstig uit het Friese Meren project. Waar mogelijk zullen de inwoners van Heeg zelf een aantal werkzaamheden voor hun rekening nemen. Voor de resterende financieringsbehoefte zal de werkgroep fondsen aanschrijven. Het realiseren van een muziektent naar ontwerp van Gerrit Terpstra en een natuurspeelplaats staan daarbij op de wensenlijst.
 

Contactpersoon:

12032237_1038643266167235_7072926299012471170_n_thumb

Dorpstuin Heeg

Namens organisatie / groep : Dorpstuin Heeg

Bekijk profiel