- Home
- » li>
- Gelderland
- » li>
- Hemelum
- » li>
- Ho! Net yn'e Kliko! Hemelum
Ho! Net yn'e Kliko! Hemelum
01 januari 2017
Doch mei!
Doe mee en stuur een mail naar hemelum@honetynekliko.frl met daarin je huisadres. Je krijgt dan een campagnesticker thuis bezorgd. Plak die op je container voor restafval en laat zien dat ook jij bijdraagt aan 25% minder restafval in Hemelum.
25% minder restafval
Op zaterdag 7 januari 2017, tijdens de nieuwjaarsborrel in Hemelum zal de aftrap worden gegeven van de campagne Ho! Net yn ‘e Kliko!. De campagne voeren we uit samen met IJlst, Nij Beets, Balk, Harich en Ruigahuizen.
Doel is 25% minder restafval in de container voor restafval. Dit is niet alleen te bereiken door met z’n allen minder afval te produceren maar ook door ons afval beter gescheiden weg te gooien.
Wêrom?
Van de inhoud van onze restafval containers is meer dan de helft verkeerd weggegooid. Papier, kleding, tuinafval….er zit van alles in wat er niet in thuis hoort. Hierdoor kan het niet meer gerecycled worden en wordt het verbrand. Zonde van de grondstoffen en zonde van het geld!
Net yn’e kliko
Het overgrote deel van het verkeerd weggegooide afval bestaat uit GFT en papier. Daarnaast gaat het om textiel, elektrische apparaten, Klein Chemisch Afval en verpakkingsglas.
Ja, ik doch mei!
Dorpsbewoners laten zien dat ze meedoen door de campagne-sticker Ho! Net yn ‘e Kliko! op hun kliko te plakken. In het komende campagnejaar maakt iedereen met een sticker op zijn/haar kliko kans op een bijdrage van het campagneteam aan de afvalstoffenheffing.
Judith Hempel
Namens organisatie / groep : Ho net yn 'e kliko en dorpsbelang
Bekijk profiel
Inhoudelijke Informatie
De aanleiding voor dit initiatief:
De actie werd ontwikkeld en succesvol uitgevoerd in Heeg, Gytsjerk, Oentsjerk en Eastermar. Dorpsbelang Hemelum werd benaderd door netwerk duurzame dorpen om ook mee te doen.
Het doel van dit initatief:
Doel van de campagne is om met het hele dorp te zorgen voor 25 % minder huishoudelijk afval in de restcontainer/sortibak, in de eerste plaats door het afval beter te scheiden.
De (verwachte) resultaten van dit initiatief:
25 % minder huishoudelijk afval in de restcontainer/sortibak