Hurdegaryp_dorpstuin_medium

Dorpstuin Hurdegaryp: Update september 2019

25 september 2019

Een prachtige zomer op de Dorpstuin. Ondanks de erg warme dagen in juli en augustus, hebben wij geen problemen met droogte gehad op de tuin. Dit is te danken aan het vochtvasthoudend vermogen van de mulch en bokashi en aan het zo veel mogelijk bedekt houden van de bodem. De laat op gang gekomen verkoop van groenten is in korte tijd ingehaald. Er is inmiddels veel verkocht. De pruimen-, appel- en perenbomen dragen dit jaar voor het eerst heel goed. Veel soorten hiervan zijn al in de verkoop.

Er komen regelmatig mensen langs om het ‘paradijsje’ te bewonderen. Zelfs uit Curaçao hebben wij bezoek gehad, van de plaatselijke kruiden beroemdheid, Dinah Veeris. Steeds meer mensen weten ons dus te vinden waar ook weer nieuwe donateurs uit voort komen. 15 nieuwe donateurs in de afgelopen 2 maanden.

Jetse Verstraten, met ondersteuning van Adema Architecten uit Dokkum, studeert binnenkort af in Bouwtechniek aan NHL Stenden met als project Huisvesting Dorpstuin Hurdegaryp. Er ligt een fantastisch plan ‘ bouwen met vrijwilligers zonder een voetafdruk achter te laten ’ klaar om uitgevoerd te worden.

Lees meer

Contactpersoon:

Foto_eliza_thumb

E. Janse

Namens organisatie / groep : Stichting Dorpstuin Hurdegaryp

Bekijk profiel

Inhoudelijke Informatie

Kijk voor meer informatie op:

Website Dorpstuin Hurdegaryp

Facebook Dorpstuin Hudegaryp