De_hagert_leur_medium

Leur

http://www.energiecooperatieleur.nl/
Gelderland - Wijchen - populatie: 135
Welkom op de website van de Energiecoöperatie Leur e.o. Onze coöperatie is in mei 2015 opgericht, als uitvloeisel van het initiatief Energiek Leur. Het eerste project dat we hebben gerealiseerd is een zonneakker in de weide van woonzorgboerderij De Hagert. Ongeveer en half jaar later is het zonnedak op ’t Mozaïek in bedrijf genomen.

Wij zijn van mening dat het opwekken van duurzame energie voor iedereen toegankelijk moet zijn, het liefst lokaal. Voor en door de mensen in onze regio. Samen kunnen we veel meer bereiken!

Wat zijn onze voornaamste activiteiten en doelen?

- Het produceren van duurzame energie, direct of indirect, ten behoeve van onze leden of andere afnemers.

- Het leveren van duurzame energie.

- Het stimuleren en (helpen) realiseren van energiebesparing in de ruimste zin van het woord.

- Het leveren van een bijdrage aan de lokale energietransitie en het vergroten van het duurzaamheidsbewustzijn binnen de lokale gemeenschap in het algemeen, en met de samenwerking tussen leden in het bijzonder.

- Het stimuleren van het leveren van duurzame, (ook) lokaal opgewekte energie in de omgeving van Leur, gemeente Wijchen.

Het is de bedoeling dat de Energiecoöperatie Leur e.o. in de toekomst nog meer verschillende lokale duurzame energieprojecten zal initiëren. Des te meer leden we hebben, des te groter de kans daarop is!

Alle initiatieven van Leur