Vastleggen_in_volledig_scherm_15-11-2015_145141.bmp_medium

De Streekboer Nieuwehorne

02 juli 2015

"Samen kiezen we voor lokaal voedsel" is het motto van De Streekboer. De Streekboer verbindt boeren die graag lokaal voedsel willen leveren met de consumenten uit eigen regio. Lokale boeren plaatsen hun producten op de website van De Streekboer. Klant kunnen die producten vervolgens online bestellen en betalen. Op donderdagavond komen de boeren en klanten naar het afhaalpunt in Nieuwehorne om de producten uit te wisselen.  

Contactpersoon:

Missing_thumb

Janco Heida

Namens organisatie / groep : De Streekboer

Bekijk profiel

Inhoudelijke Informatie

De aanleiding voor dit initiatief:

Streekproducten worden op veel verschillende plekken aangeboden. Het ontbrak tot voorkort echter nog aan één plek waar de streekproducten simpel en snel besteld en opgehaald kunnen worden. De Streekboer maakt het mogelijk uit de streek te eten én de boeren uit de streek te ontmoeten zonder uren kwijt te zijn aan het doen van boodschappen.

Het doel van dit initatief: 

Het doel van De Streekboer Nieuwehorne is iedereen in Nieuwehorne en omstreken weer de kans te geven op een gemakkelijke manier producten uit de streek te eten. 

De (verwachte) resultaten van dit initiatief:

De Streekboer Nieuwehorne levert een win-win-win situatie op: de boer krijgt weer een eerlijke prijs voor de verkochte producten en krijgt de kans het verhaal achter het voedsel te vertellen. De consument kan op een gemakkelijke manier boodschappen doen en weet tegelijkertijd weer wat het eet en waar de groenten, aardappelen en vlees op het bord vandaan komen. Ten derde draagt De Streekboer bij aan een gezondere samenleving voor mens en milieu: het directe contact tussen boer en consument zorgt ervoor dat men elkaar beter begrijpt. De korte lijnen zorgen voor minder verpakkingen en minder reiskilometers. Laat dat nu net beter zijn voor de dieren én het milieu.