Luchtfoto_medium

Hulpdienst Hijum

18 februari 2019

De hulpdienst Hijum is in het leven geroepen om mensen die even wat hulp nodig hebben te helpen. Dit kan door een telefoontje bij één van de bestuursleden van Dorpsbelang, maar we hebben ook een Hulpgroep Hijum app.Deze WhatsApp groep is uitsluitend bedoeld voor hulpvragen en aanbieden.  Er is binnen de groep altijd wel iemand die even kan en wil helpen. Hoe vaak zeggen mensen niet: "Als ik wat voor je kan doen, zeg je het maar!" Het gaat vaak om hele kleine dingen...een kapotte lanp vervangen, de vuilnisbak aan de weg zetten, de hond uitlaten...Dat soort hand en spandiensten Het kan ook zijn dat iemand naar de dokter, ziekenhuis, apotheek of bibliotheek moet maar geen vervoer heeft of dat men door omstandigheden aan huis gekluisterd bent. De hulpdienst kan dan uitkomst brengen. Maar ook bij eenzaamheid kan iemand even om het hoekje kijken en een bezoekje brengen.

Contactpersoon:

Missing_thumb

Nelleke Slagter-Adelaar

0518 431388

Namens organisatie / groep : Dorpsbelang Hijum

Bekijk profiel

 

De aanleiding voor dit initiatief: Hulp vragen is moeilijk en deze mogelijkheden maken de drempel een beetje lager!

Het doel van dit initatief: Dat Hijum een aantrekkelijk dorp is en blijft om in te wonen. Dat ouderen langer in hun eigen omgeving kunnen blijven en dat we één hechte gemeenschap kunnen vormen.

De (verwachte) resultaten van dit initiatief: Veel ouderen maken gebruik van de Hulpgroep, maar ook jongeren weten ons te vinden. Hiermee hopen wij het woonplezier te vergroten