17.yvonne_medium

Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard

01 november 2011

Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard (SDK) biedt zinvolle en prettige dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. SDK werd in 2011 opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een organisatie met projecten in horeca, groen en zorg op diverse locaties in de Krimpenerwaard.

Contactpersoon:

Missing_thumb

Arjenne Timmer

Namens organisatie / groep : Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard

Bekijk profiel

Inhoudelijke Informatie

De aanleiding voor dit initiatief: De realisering van twee woonvoorzienigen in Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek vormde de aanleiding om SDK op te richten. Diverse bewoners hadden behoefte aan goede en prettige dagbesteding in hun eigen regio. SDK is vanuit die behoefte aan het werk gegaan.

Het doel van dit initatief: Mensen met beperking zinvolle en prettige vormen van dagbesteding aanbieden, met daarin volop aandacht voor persoonlijk welbevinden en persoonlijke ontwikkeling.

 

De (verwachte) resultaten van dit initiatief: Gelukkige deelnemers die op hun manier een steentje bijdragen aan de samenleving.

Activiteiten

Fotoflyer_small

Lunchroom Huisje van de Zeeuw Lekkerkerk

12 maart 2012

In Lunchroom ‘Huisje van de Zeeuw’ te Lekkerkerk zijn in totaal 15 cliënten met een verstandelijke beperking actief in de bediening en in de keuken. Zij werken zoals in ieder andere horeca locatie gewerkt moet worden. Verder ondersteunen ze ook bij het schoonmaken, wassen en strijken. Uiteraard worden zij ook bij dit project van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard uitstekend begeleid.

Imag0978_small

Groengroep Dagbesteding Krimpenerwaard

01 november 2012

De afdeling Groenvoorziening (Lekkerkerk– gestart in november 2012) biedt elf mensen met een verstandelijke beperking op diverse plekken in de Krimpenerwaard een prettige en gevarieerde vorm van dagbesteding. De deelnemers onderhouden met elkaar de tuinen van bijvoorbeeld Pannenkoekenrestaurant Onder de Molen en hotel De Arendshoeve in Bergambacht alsmede wooncentrum De Dertienhuizen in Krimpen aan de Lek. Ook helpen zij bij sportverenigingen zoals vv Lekkerkerk en vv Dilettant (Krimpen aan de Lek) met het onderhoud van het terrein.

Img_1172_small

Dagbesteding in pannenkoekenrestaurant

01 november 2012

In Pannenkoekenrestaurant ‘Onder de Molen’ (Bergambacht – gestart in november 2012) werken 12 verstandelijk beperkte deelnemers van Stichting Dagbesteding Kirmpenerwaard in de bediening en in de keuken. Ze ondersteunen tevens bij het schoonmaken, wassen en strijken.

2016.kerst.breejehendrick_small

Zorgcentrum De Breeje Hendrick Lekkerkerk

01 maart 2013

In Zorgcentrum De Breeje Hendrick te Lekkerkerk is SDK in mei 2013 gestart met dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij werken onder begeleiding in de keuken, linnenkamer en in het restaurant waar de bewoners van het zorgcentrum koffie/ thee drinken en de warme maaltijd nuttigen.

41.nieuwsbrief8_small

Dagactiviteitencentrum De Schatkamer

01 februari 2014

In Dagactiviteitencentrum ‘De Schatkamer’ (Lekkerkerk – gestart februari 2014) – ondernemen in totaal 11 mensen met een verstandelijke beperking ontspannings- en schoolondersteunende activiteiten binnen een openbare basisschool zoals: snoezelen, knutselen, thee/koffie rondbrengen, lijmpotten vullen e.d.

2016.kerst.onderdemolen_small

Molenwinkel Bergambacht

01 november 2014

De Molenwinkel in Molen den Arend (Bergambacht – gestart september 2014) biedt dagbesteding aan de deelnemers in Pannenkoekenrestaurant ‘Onder de Molen’. Ze werken afwisselend een dagdeel in de week met een vrijwilliger in de Molenwinkel en ondersteunen bij het schoonmaken en de verkoop van producten. Ook doen zij ontspanningsactiviteiten zoals spelletjes of knutselen.

Img_1265_small

Centrum Geerestein Ouderkerk

01 februari 2015

In Centrum Geerestein (Ouderkerk aan den IJssel – gestart februari 2015) werken 9 verstandelijk beperkte deelnemers van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. Zij zijn onder begeleiding actief in het restaurant waar de bewoners koffie/thee drinken en de warme maaltijd nuttigen. Ook ondersteunen de deelnemers bij het schoonmaken en verrichten zij hand- en spandiensten zoals het ophalen van oud papier in het centrum.

47.mathilde-britt_small

Werk-lunchcafé Rabo Krimpenerwaard

01 maart 2015

Adviescentrum Rabobank Krimpenerwaard (Krimpen aan den IJssel – gestart maart 2015) – Hier werken 6 cliënten met een verstandelijke beperking onder begeleiding in het werk-lunchcafé van de bank, waar Rabobank-medewerkers koffie/thee drinken en hun lunch nuttigen. Ook ondersteunen de dagbestedingsdeelnemers bij het schoonmaken.

Img_2193_small

Lunchroom Het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek

01 mei 2015

Lunchroom Het Cultuurhuis (Krimpen aan de Lek – gestart mei 2015) – Hier werken 8 cliënten met een verstandelijke beperking. Zij werken in de bediening en in de keuken. Verder ondersteunen ze bij het schoonmaken, wassen en strijken.

41.lossefoto1_small

Het Kwartier in Stolwijk

01 september 2015

Het Kwartier (Stolwijk – gestart september 2015) biedt plaats aan in totaal 6 deelnemers met een verstandelijke beperking. Zij ondersteunen in de keuken en in de bediening. Verder zijn ze actief met schoonmaken, wassen en strijken. Ook brengen zij thee/koffie rond bij de activiteiten in het cultureel- en maatschappelijk centrum.

Img_1688_small

Pensionstal Brand Lekkerkerk

01 november 2016

Wie een verstandelijke beperking heeft en van dieren houdt, wordt op zijn./haar wenken bediend bij Pensionstal Brand in Lekkerkerk. Binnen dit in november 2016 gestarte project van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard houden de deelnemers zich bezig met het verzorgen van dieren, en het helpen bij onderhoudswerkzaamheden in en rond de boerderij.