Trefpunt_marken_medium

Zonnepanelen dorpshuis Het Trefpunt

23 maart 2016

In 2012 stelde de Gemeente Waterland een geldbedrag beschikbaar voor het realiseren van een project dat voorgedragen en uitgevoerd moest worden door bewoners van Waterland. Het “Burger Participatieplan”.


Het moest breed gedragen worden en zoveel mogelijk door de burgers uitgevoerd worden. Er kwamen diverse ideeën naar voren. Vanuit de gemeentekern Marken werd door de Eilandraad Marken het idee ingebracht om zonnepanelen te plaatsen op het dorpshuis “Het Trefpunt”. 


Dit idee kreeg inderdaad een geldbedrag toegewezen. En er werd door de Stichting Duurzaam Waterland nog een bedrag aan toegevoegd. SDW is een lokale duurzaamheids organisatie die diverse initiatieven in de Gemeente Waterland financieel ondersteund. De inkomsten van SDW komen van 2 windmolens die op de verbindingsdijk naar Marken staan.     
Om het aantal gewenste zonnepanelen te kopen investeerde ook het bestuur van het dorpshuis nog een geldbedrag.

 

Er konden 34 zonnepanelen geïnstalleerd worden, voorzien van micro omvormers. Hiermee is het mogelijk om niet alleen de volledige opbrengst te zien van de installatie, maar ook de prestaties per paneel.


Op deze manier is er geïnvesteerd in duurzame energie opwekking en aangezien de panelen op het dorpshuis liggen heeft de gehele Marker bevolking er een beetje voordeel van.

 

Contactpersoon:

Missing_thumb

Jaap Visser

Namens organisatie / groep : Zon op Marken

Bekijk profiel