Duurzame Dorpen Verkiezing

Over het project Mediatheek
Dudologo_partner
Adresgegevens:
Groninger Dorpen
9790 AA
Bezoekadres: Ten Boer
groningerdorpen.nl/dudo-2014
Steeds vaker willen dorpsbewoners samen aan de slag met het verbeteren van hun leefomgeving. Bijvoorbeeld door aanleg van een buurtmoestuin of collectieve plaatsing van zonnepanelen. Om deze groepen te stimuleren, organiseren Summersalt, Roeg & Roem, Groninger Dorpen en de Natuur en Milieufederatie Groningen de Duurzame Dorpen Verkiezing 2014. Deelnemers aan de verkiezing krijgen hulp bij het vormgeven van hun plan. De beste plannen winnen budget of coaching voor de uitvoering.
 
Een goed idee komt niet altijd vanzelf! In aanloop naar de verkiezing worden daarom verschillende inspiratiebijeenkomsten georganiseerd. Dorpsbewoners delen hier hun tips en successen over geslaagde initiatieven als dorpsmoestuinen en plukbossen, collectieve plaatsing van zonnepanelen op het dorpshuis, de aanleg van natuurspeeltuinen en nog meer duurzame activiteiten.
 
Duurzame Dorpen Verkiezing 2014
De Duurzame Dorpen Verkiezing is voor bewoners van dorpen en buurten in de provincie Groningen. Het doel is hen te stimuleren hun dorp of buurt samen duurzamer te maken. Vaak zijn er wel ideeën, maar kunnen bewoners hun initiatieven niet verder brengen, omdat meer kennis nodig is of omdat er geen geld is om te starten. Door mee te doen aan de Duurzame Dorpen Verkiezing krijgen bewoners de kans hun plannen daadwerkelijk uit te voeren. Winnaars worden bepaald door een vakjury en door publieksstemmen.
 
Meer informatie over dit project vindt u op de website van de Vereniging Groninger Dorpen. Om op de hoogte te blijven van actuele informatie kunt u de verkiezing ook volgen op Facebook en/of Twitter.