Wanneperveen_medium

ServiceCorner vervangt geldautomaat Wanneperveen

19 december 2016

Twee jaar geleden werd in Wanneperveen de geldautomaat weggehaald. Niet alleen de inwoners, maar ook de vele toeristen werden hierdoor gedupeerd. Het Burgerinitiatief Behoud Geldautomaat probeerde tevergeefs om de geldautomaat in het dorp terug te krijgen. Als alles volgens plan verloopt zal komend voorjaar de ServiceCorner uitkomst bieden.

 

Een Service Corner is een automaat met vele mogelijkheden. Naast geld pinnen kun je er e er ook geld storten of overmaken, bestelde medicijnen of alle mogelijke postpakketjes afhalen en brengen, je openbaar vervoerskaart opwaarderen, een autokenteken overschrijven en eventueel zelfs postzegels kopen. Voor de vele recreanten in deze omgeving zou de Service Corner ook een rol kunnen spelen bij het verkrijgen van vaar-, fiets- en wandelkaarten.


De voorziening kost gemiddeld 2.500 euro per maand, maar die investering is grotendeels terug te verdienen met de betalingsvergoedingen voor banktransacties of de  verkoop van allerlei tickets en waardebonnen. Daarnaast wordt gemikt op overheidssubsidie. Naast Wanneperveen zijn ook de Limburgse gemeente Horst aan de Maas en het Zeeuwse Hulst in beeld voor plaatsing van de eerste ServiceCorner.

Contactpersoon:

Missing_thumb

Petrie Huisman

Namens organisatie / groep : Actiegroep Wanneperveen

Bekijk profiel