Oldemarkt_medium

Oldemarkt Liftpaal

19 december 2016

Sinds kort heeft Oldemarkt een liftpaal; de eerste in Steenwijkerland. Deze is bedoeld voor lifters richting Steenwijk (NS-station). Liftpalen staan er ook ter hoogte van Paasloo en het station van Steenwijk. Via de smartphone en Facebook worden vraag en aanbod op elkaar afgestemd.


Al langere tijd spreken studenten via Facebook een lift af van en naar het station van Steenwijk. Via de werkgroep Nieuwe Tijd voor Mobiliteit, waarin de lokale overheid en enkele betrokken bewoners zitting hebben, is dit idee verder uitgewerkt. De werkgroep buigt zich sinds 2015 over de toekomst en verbetering van het openbaar vervoer in Steenwijkerland.


Als de liftpaal een succes wordt, hebben de bewoners van Oldemarkt vervoersmogelijkheid op afroep richting Steenwijk. Vervoer in het weekend en in de avonduren behoren dan tot de mogelijkheden. Bepalend voor het succes is de aanwezigheid van een relatienetwerk rond de liftpaal. In dit geval is dat een facebookgroep met al gauw 200 leden. Het is de bedoeling dat bij de liftpaal van Oldemarkt nog een fietsenrek en een uitvoegstrook voor automobilisten worden gerealiseerd.

 

Contactpersoon:

Missing_thumb

Marieke Pit

Namens organisatie / groep : Vereniging Plaatselijk Belang Oldemarkt

Bekijk profiel