's-heer_hendrikskinderen_750_medium

Het is goed, groen en goedkoper…

11 januari 2017

De elektrische deelauto gaat rijden op ’s-Heer Hendrikskinderen!.  Daarmee is een nieuwe stap gezet op het pad naar een nóg leuker dorp. De dorpsraad heeft dit initiatief genomen om de inwoners in staat te stellen om hun behoefte aan mobiliteit groener en goedkoper te realiseren.


Bijkomend voordeel is dat, wanneer een aantal ‘tweede auto’s’ worden afgestoten, er meer (speel) ruimte in het dorp komt.


Wethouder Loes Meeuwisse zal woensdag 11 januari om 15.30 uur de eerste rit met de deelauto gaan maken, vergezeld van een klassieke DAIMLER en een A FORD en wellicht nóg enkele bijzondere voertuigen. De start daarvan is bij de laadpaal, op het parkeerterrein aan de Nieuwe Rijksweg (nabij café Oranjeboom en Tjobaveld). De rit gaat door het dorp om op die manier de inwoners te informeren over deze nieuwe voorziening op het dorp.
Bij de start is voorzien in een fotomoment en is gelegenheid voor interviews . Bij slecht weer wijken we uit naar café Oranjeboom.


De introductie van de E-auto markeert een nieuwe fase in de ontwikkeling van de mobiliteit: groener en goedkoper door samenwerkende inwoners. Wellicht is dat een trend: bij het opstellen van een nieuw dorpsplan wordt ook besproken of een deel van de zorg en/of het groenonderhoud beter en goedkoper kan worden uitgevoerd door samenwerking op het dorp.  In september 2018 wordt het project geëvalueerd en gaan de deelnemers beslissen over het vervolg.


De realisatie van het project is mogelijk gemaakt door de dorpsraad, en de werkgroep die de uitvoering op zich nam. Meerdere partijen dienden hen van advies, studenten van het Pontes Technasium zetten zich ook voor het project in.


Met het (groene)  leasebedrijf Kyotolease te Goes is een betrouwbare partner gevonden die bij onvoorziene calamiteiten de continuïteit van de dienstverlening kan garanderen en de voorziene groei van het project kan faciliteren.

 

Contactpersoon:

Missing_thumb

Jo van Hom

Namens organisatie / groep : 's heer hendrikskinderenderen

Bekijk profiel