Winter_2009_009_medium

Reeuwijk

www.dorpenwijk.nl/reeuwijk-brug-oost
Zuid-Holland - Bodegraven-Reeuwijk - populatie: 7840

Reeuwijk-Brug is een dorp behorende tot de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.  
Reeuwijk-Brug ligt ingeklemd tussen de A12 en de Reeuwijkse Plassen. Het dorp wordt doorsneden door de Breevaart. In het zuiden is het vastgegroeid aan Gouda. In het noorden grenst het aan recreatiegebied De Reeuwijkse Hout. In het zuiden van het dorp, tegen Gouda aan, bevindt zich bedrijventerrein Zoutman, waar het grootste deel van de bedrijvigheid zich bevindt. 
Het dorp is ontstaan langs de Breevaart, een middeleeuwse vaart die oorspronkelijk van Gouda naar Bodegraven voerde. De aanleg van de tolweg tussen die twee plaatsen bracht de ontwikkeling van het dorp pas goed op gang, en gedurende de negentiende eeuw werd Reeuwijk-Brug het bestuurlijke centrum van de gemeente Reeuwijk, ten koste van Reeuwijk-Dorp. Lange tijd was het dorp een belangrijk centrum voor de turfwinning.
Na de Tweede Wereldoorlog werd het dorp uitgebreid. In eerste instantie ten westen van de Breevaart, maar later ook ten oosten daarvan.
Het dorp bestaat voornamelijk uit forensen (weinig autochtonen) Er zijn een aantal bewoners die zonnepanelen op het dak geplaatst hebben.  Er komen ook zonnepanelen bij het zwembad. Verder is op zaterdag 10 december 2016 Parq Green, Landal park geopend die alles duurzaam hebben gebouwd, een mooi visite kaartje van Reeuwijk. Verder worden er 4 huizen gebouwd zonder gas aansluiting.  

Dankzij een burgerinitiatief onder leiding van 'Dieter   Möckelmann' heeft Reeuwijk het openluchtzwembad weten te redden. Het is nu een stichting met meer dan 180 vrijwilligers.  ( EHBO/toezicht/kassa/schoonmaak/tuinieren/onderhoud machines en zwembad.

Bron: Wikipedia (CC BY-SA 3.0)Bron afbeelding: borden.plaatsengids.nl

Alle initiatieven van Reeuwijk

Stichting De Fuut

Image001_(1)_normal

Openluchtzwembad De Fuut

Vanaf: 01 januari 2016 - Tot: 27 januari 2016

Dankzij een burgerinitiatief heeft Reeuwijk het openluchtzwembad weten te redden. Het is nu een stichting met meer dan 220 vrijwilligers, die gezamenlijk de exploitatie verzorgen. EHBO, toezich, kassa,...

Dorpsoverleg Reeuwijk Brug Oost

Schermafbeelding_2016-12-16_om_15.31.20_normal

Buurt Whats App

Vanaf: 11 januari 2016

In Reeuwijk Brug is een burgerinitiatief, de Buurt WhatsApp groep. Dit initiatief wordt door de politie en gemeente toegejuicht.

Het werkt tegen allerlei vormen van criminaliteit. Met de app maken...