• Home
  • »
  • Uitgelicht
  • »
  • 24 juli: Open Tuinentoer

24 juli: Open Tuinentoer

Nog meer Friese tuinen te bezoeken: ook de Doarpstún in Snakkebuorren en De Tuin van de Toekomst in Jorwert doen mee aan de Open Tuinentour van De Voedselwerkplaats. Ben je benieuwd naar dorpstuinen of geïnteresseerd om zelf te tuinieren? Zaterdag zijn deze en andere tuinen te bezoeken na aanmelding via de website van de Voedselwerkplaats (onderdeel van Doarpswurk)

Het is hartje zomer en dat is hét moment om een kijkje te nemen bij dorpstuinen en tuinderijbedrijven. Benieuwd hoe dat werkt in een CSA-tuinderij voor de lokale gemeenschap? Hoe dat er uit ziet op een dorpstuin? Hoe een groep mensen in een dorp samen een tuin onderhoudt?

Friese tuinders en tuincollectieven bieden een rondleiding aan voor dorpstuinders, aspirant-tuiniers en andere belangstellenden. Met kennis over duurzame teeltmethoden, inspiratie voor voedselgemeenschappen en heel veel verschillende organisatievormen hebben de tuinders veel deskundigheid in de aanbieding voor iedereen die iets met lokaal voedsel wil. Ook zijn twee Buurtmarkten (voedselcoöperaties) te bezoeken.

Op zaterdagochtend 24 juli kunt u bij dorpstuinen, tuinderijbedrijven en Buurtmarkten verspreid over Fryslân terecht voor rondleidingen om 9.30 uur, 11.00 uur en 12.30 uur – zodat u een eigen route kunt plannen.

 

Foto: de Voedselwerkplaats