• Home
  • »
  • Uitgelicht
  • »
  • Bijeenkomst liftpaal Heeg

Bijeenkomst liftpaal Heeg

1 november 2017

MFC "It Heechhûs", 20.00 uur - 21.30.Duim omHeeg is een laagdrempelige manier om vervoer te organiseren in je dorp.
We delen deze activiteit graag met alle dorpen die ook aan de slag willen. 


Elk dorp een betere OV-verbinding? Begin met een liftpaal!

Kom 1 november naar Heeg en laat je informeren hoe je als dorp zelf aan de slag kan.

Bereikbare dorpen zijn leefbare dorpen.

Het dorp Heeg (Súdwest-Fryslân) heeft als zoveel dorpen in Fryslân een beperkt aanbod van Openbaar Vervoer. De bus naar Sneek gaat niet vaak en als je die bus mist moet je een uur of soms zelfs enkele uren wachten. Bewoners van Heeg die zelf geen beschikking hebben over een auto willen we toch een goede aansluiting op trein- en busverbindingen geven of de gelegenheid om simpelweg een boodschap te kunnen doen in Sneek. Maar ook voor de gasten van watersportdorp Heeg is dit een uitkomst - in het weekend rijdt de bus maar mondjesmaat.

 

Liftpalen

Er zijn twee liftpalen neergezet, de één in hartje Heeg en de ander bij het station in Sneek. Bewoners en bezoekers kunnen bij de paal gaan staan en hierdoor kenbaar maken dat zij graag een lift willen. De palen zijn niet groot maar wel opvallend genoeg; een verlicht logo, gevoed door een zonnepaneel, geeft in het donker aan dat er iemand een lift vraagt.

Simpel maar het werkt

Het laagdrempelig systeem werkt: mensen die in de auto naar Sneek rijden en iemand bij de paal zien staan, nemen die snel mee. Een website ondersteunt de liftpalen. 

Ons aanbod voor andere dorpen 

Als werkgroep Duim omHeeg bieden we alle dorpen van Fryslân onze opgedane ervaringen aan: onze kennis, ontwerpen, nieuwsbrieven, enquêtes en andere documenten stellen wij ter beschikking van dorpen die ook een dergelijk initiatief willen nemen. Alles is te kopiëren en graag leggen wij uit hoe u zelf aan de slag kunt.

Deze avond op 1 november is bedoeld voor plaatselijk belangen en werkgroepen die zich bezig houden met de bereikbaarheid en leefbaarheid. Maar ook andere lokale initiatieven, energiecoöperaties en geïnteresseerden helpen wij graag op weg!

 

Contact

Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen op 1 november? Via het Netwerk Duurzame Dorpen of de website duimomheeg.nl kunnen initiatieven contact leggen.

Aanmelden

Aanmelden kan t/m 30 oktober via info@netwerkduurzamedorpen.nl
Graag uw naam, organisatie en aantal personen vermelden in de aanmelding.