• Home
  • »
  • Uitgelicht
  • »
  • Elfwegen Pop-Up Atelier

Elfwegen Pop-Up Atelier

3 jaar lang hebben Dirk Wymenga en Jacqueline Hofstede gewerkt aan hun monumentale familiepand aan het Grootzand 18 te Sneek.
Het is zoveel mogelijk circulair verbouwd én van het gas af. Dat is bijzonder en dat willen zij je graag laten zien. Tijdens de Elfwegentocht van 1 t/m 14 juli 2018 wordt aan ondernemers, burgers, dorpen, steden, initiatieven, coöperaties, stichtingen, verenigingen, wetenschappers, kunstenaars en ambtenaren een podium geboden om hun verhaal te vertellen. Het doel is om door nieuwe verbindingen duurzame innovatie te versnellen.

Vrijdag 6 juli: De weg van de nieuwe energie


15.30 uur
Wethouder Eric Faber opent het Elfwegen Pop-Up Atelier in het bijzijn van de Utrechtse Elfwegentocht delegatie die te gast is in Sneek. Hierbij zal de verwarmingsketel van het monumentale winkelpand Grootzand 18 ritueel naar buiten wordt gedragen en de luchtwarmtepomp naar binnen worden gereden. Na het officiële gedeelte gaan we met Johannes Lankester van het Netwerk Duurzame Dorpen in gesprek over de mogelijkheden voor het zelf opwekken van duurzame energie en de mogelijkheden van het starten van een energiecoöperatie.

 

Zondag 8 juli: De weg van duurzaam geproduceerd lokaal voedsel
 

16.30 - 18.00 uur
Lokaal voedsel verbouwen voor onze eigen dorpen en steden. Nieuwe kansen voor boeren. Toegang tot lokaal duurzaam verbouwd voedsel voor burgers. Hoe doe je dat? Wat kunnen we zelf doen? Bregje Hamelynck van Permacultuur-tuinderij Ús Hôf/Voedselcoöperatie Ús Iten en Freya Zandstra van Dorpstuin Heeg vertellen over de Voedselvisie en de mogelijkheden voor het starten van een voedselcoöperatie of dorpstuin.

Bekijk hier het gehele programma