• Home
  • »
  • Fryslân
  • »
  • Fryslân: Themagroepen
  • »
  • Voedselwerkplaats

Voedselwerkplaats

17 juli 2020: Dorpendiner ‘Lekker lokaal’

Heerlijk eten. Direct van lokale boeren en producenten. Pracht locatie. Kom genieten. En laat je inspireren voor jouw eigen dorp of wijk.

Eten direct van lokale boeren en producenten staat volop in de belangstelling. Leuk, lekker, duurzaam, Corona proof. Maar hoe organiseer je dat? Wat kan lokaal voedsel betekenen voor jouw dorp of wijk? Hoe kom je weer te weten waar je eten vandaan komt? Hoe kan je jouw lokale boeren ondersteunen? Hoe kan voedsel ook een reden zijn om elkaar weer te ontmoeten in het dorp?

De Voedselwerkplaats van Netwerk Duurzame Dorpen/Stichting Doarpswurk organiseert, in samenwerking met de Friese Voedselbeweging, het Dorpendiner 'Lekker Lokaal' op vrijdag 17 juli. Leer van de ervaringen van CSA-tuinderij Ús Hôf en Voedselcoöperatie Ús Iten. Leden, boeren en producenten komen vertellen. Topchefs Kees Elfring (HupHupFoodlab)en Albert Kooy (Dutch Cuisine) verzorgen een topmaaltijd in de tuin.

Geef je snel op en laat je inspireren. Voor ieder dorp kunnen we twee mensen uitnodigen. Als er al meer uit jouw dorp komen, dan kan het zijn dat je op een reservelijst komt. Stem even af met je dorpsbelang. Er zijn in totaal 100 plekken. Vrijwillige bijdrage tijdens het diner.

 

Wanneer?
Vrijdag 17 juli 2020 18:00-20:30

Waar?
Permacultuur-tuinderij Ús Hôf
Aesgewei 2
8647SH Sibrandabuorren

 

 

Voeding_originalVoedselbossen

Nieuw: Toolkit Voedselbossen, klik hier voor meer informatie

Hieronder vindt u alle informatie over voedselbossen, geschreven door Anastasia Limareva.
 

 Basishandboek aanleg en beheer voedselbossen

 Planten biografieën van eetbare bomen en struiken in voedselbossen

 Extra informatie over Voedselbossen
 


 

Meer informatie over de Voedselwerkplaats Fryslân? Klik hier

Eetbaar Fryslân: Friese producten binnen handbereik Klik hier

Friese Voedselbeweging: Klik hier