Duurzaamoostkapelle_medium

Duurzaamheidsweken Oostkapelle 2017

30 september 2017

Ieder jaar rond 10 oktober, de landelijke Dag van de Duurzaamheid, organiseert de werkgroep Duurzaam Oostkapelle de Duurzaamheidsweken Oostkapelle. Dit jaar beginnen ze op zaterdag 30 september met ‘Puur Oôskappel’ en eindigen ze op zaterdag 28 oktober tijdens de landelijke Nacht van de Nacht. 

Tijdens deze weken worden bestaande en nieuwe initiatieven op het gebied van duurzaamheid extra onder de aandacht gebracht door de werkgroep Duurzaam Oostkapelle. Denk daarbij aan: duurzaam bouwen, gezondheid /vitaliteit, lokale producten, duurzame energie, hergebruik van materialen, e.d.

 

De werkgroep Duurzaam Oostkapelle, die de duurzaamheidsdoelstellingen uit het Dorpsplan Oostkapelle 2030 uitvoert, heeft samen met particulieren, organisaties en ondernemers  in Oostkapelle,  een boeiend programma samengesteld.
 

Contactpersoon:

Missing_thumb

Lennart van der Torren

Namens organisatie / groep : Werkgroep Duurzaam Oostkapelle

Bekijk profiel

Inhoudelijke Informatie

Meer informatie over alle activiteiten tijdens ‘Puur Oôskappel’ en de Duurzaamheidsweken is te vinden op: 

www.facebook.com/duurzaamoostkapelle en www.dorpsraadoostkapelle.nl.

 

Activiteiten

Puur_ooskappel_small

Puur Oôskappel

30 september 2017

10.00 -17.00 uur

Een duurzaam dagje voor jong en oud: mobiele fruitpers, inspiratiemarkt en volop activiteiten! Op zaterdag 30 september kun je onder andere terecht op Campingpark Ons Buiten aan de Aagtekerkseweg 2a, waar van nabij te zien is hoe vele kilo's nieuwe oogst appels en peren tot heerlijk puur natuurlijk sap worden geperst. Hoe duurzaam Oostkapelle is en wordt, kun je ervaren op de inspiratiemarkt en tijdens diverse activiteiten, zoals een rondleiding door het Voedselbos (eetbare bostuin), muziekinstrumenten maken voor de Afvalfanfare, Natuurfotografie voor jongeren, e.d. Ook op andere locaties in Oostkapelle is van alles te beleven: bij De Grote Geere (Noordweg 56-G), Villa Magnolia (Oude Domburgsweg 20), Terra Maris (Duinvlietweg 6), bij familie de Kam (Brouwerijweg 52) en Korenmolen d’Arke (Noordweg 2). Doe concrete ideeën op voor thuis! ‘Puur Oôskappel’ valt dit jaar samen met de Erfgoeddag in het Landschap.

8_oktober_small

Scheppingszondag – PKN Groene Kerk

08 oktober 2017

De Protestantse Gemeente van Oostkapelle heeft zich aangemeld als Groene Kerk bij Kerk in Actie. Er worden deze dag twee bordjes onthuld met ‘Wij zijn een groene kerk’. Zie: www.pgoostkapelle.nl.

Foto_10_oktober_small

Dag van de Duurzaamheid

10 oktober 2017

20.00 – 21.30 uur: Enthousiasmerende lezing & proeverij door Hans Everse, eigenaar van Zilt-E Ziltzaam Lekker, in Hotel Restaurant Grand-Café Anno Nu. Hans Everse is vicevoorzitter van het Gastronomisch Gilde Nederland (voorheen Koksgilde) en één van de oprichters van Dutch Cuisine, een gedachtegoed dat zich richt op de juiste balans tussen cultuur, gezond, natuur, kwaliteit en waarde en trots is op onze Nederlandse keuken, waarin verse groenten de hoofdrol spelen en vlees en vis een bijrol. Werkt met gezuiverd Oosterscheldewater in zijn gerechten. Winnaar van de FoodCare Innovatietrofee 2015. Maximaal 75 deelnemers. Kosten: € 5,-- p.p. (incl. drankjes en hapjes). Voor informatie: https://www.zilt-e.nl . Aanmelden via molendarke@gmail.com of bij de molenaar als de molen geopend is.

17_oktober_small

Efficiënt samenwerken met de CONSENT-methode®.

17 oktober 2017

20.00 – 22.00 uur - Efficiënt samenwerken met de CONSENT-methode®. - Begeleid door Dagmar Thomys. Hoe ga je met elkaar in overleg zonder dat je in tijdverslindende discussies beland? Hoe zorg je ervoor dat je niet alleen gezellig bijgekletst hebt en achteraf tóch geen heldere afspraken gemaakt blijkt te hebben? De CONSENT-methode® biedt een heldere structuur. Restaurant ONSPaviljoen op Campingpark Ons Buiten, Aagtekerkseweg 2a, Oostkapelle. Maximum aantal deelnemers: 7 personen. Investering : alleen een paar uur van je tijd en wat frisse zin en eventuele consumpties. Vooraf aanmelden: dagmar.thomys@gmail.com.

28_oktober_small

Buitenplaatsen bij Nacht

28 oktober 2017

20.00 - 22.00 uur - Buitenplaatsen bij Nacht Donkerte is schaars, zeker in Nederland. In Oostkapelle ligt de donkerste plek van Zeeland. Daar zijn we trots op en we willen het graag zo houden. Zet alle zintuigen op scherp en kom zelf de schoonheid van de het donker ervaren! Bezoek aan Astronomy!Project Oostkapelle in Oostkapelle: korte presentatie over ‘Licht en Donker’ en kijken naar het heelal door telescopen en een wandeling met de boswachter van Staatsbosbeheer over de buitenplaatsen Duinbeek en Berkenbosch. De boswachter neemt een nachtkijker mee om nachtdieren te spotten. Zie ook: www.nachtvandenacht.nl. Maximaal 50 deelnemers. Aanmelden: n8vanden8@zeelandnet.nl.

Foto's

Flyer_duurzaam_ooskappel4_voorzijde_small
Flyer_duurzaam_ooskappel4_achterzijde_small