125_jaar_bruggen_003_kopie_medium

Benedenkerk voor elkaar

17 november 2016

Vanuit een buurtvrouwenochtend is het idee ontstaan om een burennetwerk op te zetten en hieruit is het “Benedenkerk voor elkaar” ontstaan. Dit netwerk biedt tijdelijk hulp als bewoners in Benedenkerk, door wat voor omstandigheden ook (ziekte, ongeval, verlies dierbare) tijdelijk wat extra hulp kunnen gebruiken.
Dit kan zijn:

§  een boodschap doen

§  medicijnen ophalen

§  de hond uitlaten

§  kinderen naar school brengen

§  kinderen opvangen

§  koffie drinken / bezoekje brengen

§  keertje stofzuigen

§  maaltijd koken/bezorgen

§  gras maaien

§  enz.

Contactpersoon:

Missing_thumb

Anneke Teeuwen

Namens organisatie / groep : Buurtvereniging Benedenkerk

Bekijk profiel

De aanleiding voor dit initiatief:  
Constatering dat de oorspronkelijke buurt verouderd met een terugtredende overheid. Als hun netwerk kwetsbaar is zou hulp vanuit " Benedenkerk voor elkaar" noodzakelijk kunnen zijn. Maar er kunnen ook (jonge) hulpbehoevende buurtbewoners zijn die familie en/of vrienden ver weg hebben wonen en dus graag een beroep willen doen op onze burenhulp.

Het doel van dit initiatief: 
Vraag en aanbod van buurtgenoten bij eerste noodzakelijke hulp bij elkaar te brengen en om eventuele hulpvragen op een laag drempelige wijze helder te krijgen. Het betreft een overbrugging naar een eventuele structurele oplossing of kortdurend herstel.
En het creëren van saamhorigheid gezien de komst van nieuwe bewoners.

De (verwachte) resultaten van dit initiatief: 
Buren (jong en oud) die een hulpvraag hebben weten "Benedenkerk voor elkaar" te vinden en worden op korte termijn geholpen. Hierdoor kunnen ook ouderen mogelijk langer in de buurt blijven wonen.

Betrokkenheid van alle bewoners en verhogen van woongenot ook op hoge leeftijd.