Wanneperveenimgp0768_medium

Wanneperveen


Overijssel - Steenwijkerland - populatie: 1300

De recreatiesector is van groot belang voor Wanneperveen. Deze bestaat uit onder meer campings, bungalowparken en jachthavens.

Wanneperveen is een typisch voorbeeld van een lintdorp. Het dorp lag oorspronkelijk verder naar het westen op een hoogveengebied, dat op systematische wijze werd ontgonnen. Doordat het land door de ontginning te nat werd, verschoof het dorp na de 15e eeuw naar het oosten. Er werd toen ook een nieuwe kerk gebouwd. Door de turfontginning en de turfverkoop aan Holland was Wanneperveen in de 16e en 17e eeuw relatief welvarend. Op een gegeven moment was verdere turfontginning niet mogelijk en werd overgegaan op agrarische activiteiten en de eendenvangst. (Bron Wikipedia CC-BY-SA 3.0)

Dorpshuis 'de Wanne' is het bruisend middelpunt van het dorp. Het is een multifunctioneel gebouw, dat vele mogelijkheden biedt voor in- en ontspanning. Nagenoeg alle groeperingen uit Wanneperveen komen hier samen voor verschillende activiteiten. Daarmee is ‘de Wanne’ een veelzijdige, culturele, sociale, maar vooral gezellige ontmoetingsplaats.

Alle initiatieven van Wanneperveen

Actiegroep Wanneperveen

Wanneperveen_normal

ServiceCorner vervangt geldautomaat Wanneperveen

Vanaf: 19 december 2016

Twee jaar geleden werd in Wanneperveen de geldautomaat weggehaald. Niet alleen de inwoners, maar ook de vele toeristen werden hierdoor gedupeerd. Het Burgerinitiatief Behoud Geldautomaat probeerde tevergeefs...