Echinacea_medium

Alles bloeit, groeit en ontwikkelt

10 september 2015

Zoals bekend ligt achter de Volkstuinen (en voetbalvelden) onze Dorpstuin. Gewoon gestart door een paar enthousiaste mensen die een schep in de grond hebben gezet en gaandeweg dit braakliggende stukje van ons dorp omvormen tot een klein paradijsje. De mensen van de dorpstuin willen het belang van biodiversiteit door verschillende biotopen voor een breed publiek bekend maken. Ook is het een doel dat de tuin bijdraagt aan  de sociale binding in het dorp; een ontmoetingsplek voor jong, oud en ouder(s).

Er is ondertussen een permacultuurtuin, een boomgaard met een gezond snoeppad, een vlindertuin, een grote (duurzaam, dus zonder bestrijdingsmiddelen,  onderhouden) moestuin en een overkapt terras. Het Tjalling Koopmancollege heeft een schooltuin ingericht en een imker heeft een paar bijenkasten geplaatst. Hier en daar staan lokaal geproduceerde picknicktafels waar mensen die dit leuk lijkt, kunnen gaan zitten om te genieten van zelf meegebracht eten en drinken en van de tuin en de stilte. De gemeente heeft een aantal  soorten fruitstruiken geschonken en steeds vaker komen mensen langs om hun kennis over (soms vergeten oude rassen) groenten en planten met ons te delen. Er is inmiddels een vijver ontstaan en zo zijn er nog meer zaken en ideeën die op stapel staan.

Kortom, het gaat goed met de dorpstuin. De eerste groenten worden al volop afgenomen door dorpsbewoners. Door de oproep in TWW hebben zich inmiddels  40 donateurs gemeld. Hieruit blijkt dat een groeiende groep dorpsbewoners de dorpstuin een warm hart toedraagt. U kunt zich via deze website maar ook tijdens werkdagen op de tuin aanmelden als donateur. Ook kunt u actueel op Facebook de tuin volgen onder Dorpstuin Hurdegaryp.

Lees meer

Contactpersoon:

Foto_eliza_thumb

E. Janse

Namens organisatie / groep : Stichting i.o. Dorpstuin Hurdegaryp

Bekijk profiel