Regio West-Brabant

Logo_regiowestbrabant_partner
Adresgegevens:
Trivium 76
4873 LP
Bezoekadres: Etten-Leur
www.west-brabant.eu

De 18 West-Brabantse gemeenten en het Zeeuwse Tholen werken sinds 1 januari 2011 intensiever dan ooit samen in de gemeenschappelijke regeling Regio West-Brabant. In dit samenwerkingsverband, dat de 19 colleges van Burgemeester en Wethouders gesloten hebben, werken de 19 gemeenten samen op een aantal beleidsterreinen zoals economie en arbeidsmarkt, mobiliteit, duurzaamheid, welzijn, zorg, onderwijs, ruimtelijke ontwikkelingen, wonen en leefbaarheid.

Ondersteuningsaanbod

Dorpsontwikkeling_demografie_original_original

Infopunt Leefbaarheid West-Brabant

Vergrijzing, ontgroening en arbeidsmigratie hebben hun invloed op de leefbaarheid in dorpen en wijken. Hoe zorgt u ervoor dat het goed gaat met de leefbaarheid? 
 
Het Infopunt Leefbaarheid  van de Regio West-Brabant (RWB) helpt u daarbij. Ze werkt hiervoor nauw samen met de streeknetwerken in West-Brabant, met de Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant en met de provincie Noord-Brabant. Dat kan op verschillende manieren door initiatiefnemers verder te helpen met bijvoorbeeld advies over ervaring van andere partijen bij leefbaarheidsprojecten. Ook biedt het infopunt...

Lees meer