T_leker_duurzaam_medium

Werkgroep 't Leker duurzaam

01 mei 2014

Het dorp Ledeacker gaat op de duurzame toer. Een nieuwe werkgroep binnen dorpsvereniging 't Leker gaat om te beginnen aan de slag met het collectief inkopen van zonnepanelen.


Door op grotere schaal zonnepanelen in te kopen wil de werkgroep het opwekken van zonne-energie zowel financieel als administratief voor inwoners aantrekkelijker te maken.


Uit 12 bedrijven heeft werkgroep 't Leker Duurzaam er eentje gekozen die Ledeacker en omgeving gaat voorzien van zonnepanelen. De werkgroep verwacht dat minstens 30 particulieren in het collectief zullen stappen. Woensdag 29 oktober om 20.00 uur presenteert  't Leker de zonnepanelenleverancier in het dorpshuis. Belangstellenden (ook buiten Ledeacker) kunnen zich die avond nog voor de collectieve inkoop aanmelden. Ook bedrijven zijn welkom.


Het is de werkgroep gelukt om een regionale partner te vinden die een goede kwaliteit zonnepanelen levert en een gunstige prijs hanteert. Daarmee hoopt de werkgroep een eerste stap te zetten naar een duurzaam Ledeacker en een duurzamere gemeente Sint Anthonis.


In totaal is bij 12 leveranciers een offerte opgevraagd. Er is geselecteerd op kwaliteit, prijs en betrouwbaarheid. Het aankopen van zonnepanelen leidt tot een fors lagere energieprijs en geeft een mooi milieurendement. U verdiendt uw panelen in 7 tot 10 jaar terug, terwijl ze 20 tot 25 jaar meegaan.


Op woensdag 29 oktober presenteert de dorpsvereniging van Ledeacker in het Dorpshuis haar zonnepanelenleverancier. De werkgroep benadrukt dat iedereen uit de gemeente Sint Anthonis kan meedoen met de actie om collectief panelen te kopen. Bezoeken van de informatieavond verplicht u tot niets.


Tijdens de bijeenkomst geeft de werkgroep u algemene informatie over de zonnepanelen en over de actie. De leverancier zal vooral ingaan op de technische kant en de plaatsing. De werkgroep verteld u ook hoe iedere burger de BTW op de panelen kan terugvragen bij de belastingdienst. U kunt tijdens de informatieavond en tot een maand erna een afspraak maken met de installateur. Hij neemt dan uw individuele situatie op en maakt voor u een maatwerkofferte op basis van afspraken die met de dorpsvereniging zijn gemaakt. Een maatwerkofferte is nodig, want iedere situatie is anders.


Het contract dat u sluit is een contract met de leverancier, daar zitten de dorpsvereniging en de werkgroep verder niet meer tussen. Ook bedrijven zijn welkom voor de algemene informatie. Bij voldoende belangstelling organiseren we een aparte bijeenkomst over de voor- en nadelen van zonnepanelen bij bedrijven en over de regeling “asbest eraf, zonnepanelen erop”.


Op www.zonnescanbrabant.nl kunt u zien of uw eigen dak geschikt is voor zonnepanelen. Door uw electriciteitsgebruik in te voeren kunt u zien hoeveel panelen u bij benadering nodig heeft en wat dit gemiddeld kost.

Contactpersoon:

Profielfoto2_thumb

Jeroen Verhoeven

Namens organisatie / groep : Dorpsvereniging 't Leker

Bekijk profiel

Activiteiten

Missing_small

Informatieavond 't Leker Duurzaam

29 oktober 2014 tot 29 oktober 2014

Infotmatieavond over de werkgroep 't Leker Duurzaam, het plaatysen van zonnepanelen en presentatie van leverancier. Aanvang om 20.00 uur in Het Dorpshuus in Ledeacker (stippent 2a, Ledeacker).

Img_1566_small

Verslag informatieavond 't Leker duurzaam

30 oktober 2014

De informatieavond van werkgroep 't Leker Duurzaam was op 29 oktober druk bezocht. Onder grote belangstelling werd de presentatie van de werkgroep gevolgd, waarbij zij hun drijfveren en doelstellingen helder uiteen hebben gezet. Hierna werd de leverancier gepresenteerd (Jenniskens Duurzame Energiesystemen uit Rijkevoort) welke een goede uitleg gaf over de te leveren panelen. Ook de deskundige welke voor deze gelegenheid was uitgenodigd, de heer Jaap van Rumpt van de coöperatie Duurzame Energie Haaren, had voor de aanwezige goede tips voor handen. Uiteindelijk hebben een groot aantal geïnteresseerden aangegeven om (geheel vrijblijvend) verder te gaan met hun plannen voor duurzame zonne-energie. Indien u deze avond niet bij hebt kunnen wonen, maar u toch verder geïnformeerd wilt worden, stuur dan een mailtje naar: zonnepanelenledeacker@outlook.com.