• Home
  • »
  • Uitgelicht
  • »
  • Buurtmarkt Starterscursus

Buurtmarkt Starterscursus

Inschrijving gesloten
Doe mee met de Buurtmarkt starterscursus - 3x online, start 23 mei 2023

 

De Buurtmarkt

Je brood halen bij de molen, je kaas bij de kaasboer, je groenten bij een tuinder: het zijn mooie idealen om lokale ondernemers te ondersteunen, voedselverspilling tegen te gaan en beter te weten wat je eet. Maar hoe organiseer je dat op een manier dat het past bij de praktijk van het dagelijks boodschappen doen?

Door een Buurtmarkt te starten kun je met buurtgenoten op een laagdrempelige wijze genieten van lokale producten voor een goede prijs. Leden van de buurtmarkt bestellen de weekboodschappen snel en eenvoudig via het platform Local Food Works. Samen met de leden bouw je aan een netwerk van lokale producenten. Lokale ondernemers kunnen zelf hun producten online zetten. De groothandel levert tegen groothandelsprijzen de artikelen die niet lokaal verkrijgbaar zijn. Zo kost lokaal en duurzaam boodschappen doen minder tijd en minder geld!

Doe mee met de Buurtmarkt Starterscursus

Wil je zelf een buurtmarkt opzetten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Tijdens de starterscursus leer je in drie avonden hoe je van start kan met jouw Buurtmarkt. Tijdens de eerste bijeenkomst bespreken we belangrijke motieven om een buurtmarkt te starten. Die verschillen namelijk per buurtmarkt en het is belangrijk om daar als initiatiefgroep keuzes in te maken. Tijdens de tweede bijeenkomst bespreken we de praktische kant van het opzetten van een buurtmarkt. Wat komt hier allemaal bij kijken en hoe organiseer ik dit? Bij de derde en laatste bijeenkomst bespreken we de hulpmiddelen die je kunt gebruiken om over het initiatief te communiceren met (potentiële) leden van jullie buurtmarkt.

De data van de voorjaarscursus zijn 23 mei, 6 juni en 20 juni van 19.30 – 21.00 uur. Je kan met twee deelnemers vanuit jouw initiatief meedoen. 

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website van de Voedselwerkplaats.