• Home
  • »
  • Uitgelicht
  • »
  • De Voedselwerkplaats voor duurzaam & gezond voedsel

De Voedselwerkplaats voor duurzaam & gezond voedsel

17 mei 2021 19:30-21:00 Online

Met een drukbezochte online kennismaking met Netwerk Duurzame Dorpen ging in maart een nieuwe reeks webinars van Doarpswurk van start. Voor dorpen die het duurzamer (willen) doen, bieden we een kijkje in de verschillende werkplaatsen. De werkplaatsen zijn netwerken van dorpen, die zich inzetten voor de grote opgaven van deze tijd: energie, voedsel, mobiliteit en kringlopen.

In Netwerk Duurzame Dorpen – onderdeel van Doarpswurk – delen dorpen kennis, ervaring en ideeën. Zo biedt Doarpswurk mensen die in hun eigen gemeenschap duurzame projecten willen uitvoeren de gelegenheid om met elkaar kennis op te doen, gezamenlijk activiteiten te ondernemen en van elkaars resultaten te leren.

De Voedselwerkplaats ondersteunt initiatiefnemers uit dorpen en wijken die samen willen werken aan het verduurzamen van de voedselketen. Dat kan met een gezamenlijke productietuin met groenten en fruit. Of met een online buurtmarkt waar je lokale producten kan bestellen en afhalen in je eigen dorpshuis of wijkgebouw. Of met leuke activiteiten zoals een kookclub of een zomers openluchtdiner. In onze ‘werkplaats’ vind je de programma’s Dorpstuin, Buurtmarkt en Lokaal Menu om zelf aan de slag te gaan in jouw dorp of wijk.

PROGRAMMA:
In dit webinar maakt u kennis met het team van De Voedselwerkplaats en haar activiteiten. Met inspirerende voorbeelden uit de werkplaats krijgt u een beeld van wat duurzame lokale voedselproductie in eigen omgeving kan inhouden. Presentaties over de programma’s Dorpstuin, Buurtmarkt en Lokaal Menu geven ideeën voor vervolgstappen. Nico de Jong vertelt over de ontwikkelingen en ambities van Buurtmarkt Eco-erf Bolsward. En natuurlijk is er volop gelegenheid voor vragen.

Praktische informatie:
* Dorpsbelang- en dorpshuisbesturen (en andere geïnteresseerden) zijn van harte uitgenodigd.
* Het gratis webinar zal maandag 17 mei van 19:30 tot 21.00 uur plaatsvinden.

Aanmelden
*U kunt zich aanmelden via het formulier op de website van Doarpswurk
* Wij vragen bij het aanmelden om de naam van uw initiatief, dorpsbelang of dorpshuis, plaatsnaam, uw naam en emailadres op te geven.
*Maandagmorgen 17 mei krijgt u via de mail een link, als u daar op klikt bent u aangesloten. Verder hoeft u niets te doen.

Wij hopen u allen (digitaal) te ontmoeten op maandag 17 mei!

Dorine van den Beukel
Bregje Hamelynck
Freya Zandstra