• Home
  • »
  • Uitgelicht
  • »
  • Dorpenfestival 2021

Dorpenfestival 2021

Doe vanaf de vroege ochtend mee aan een inspirerende rondreis langs dorpen en plattelandsregio's. Verken de kansen van het platteland en zet de beste ideeën om in daden voor jouw omgeving.

Inwoners van plattelandsdorpen zijn actieve inwoners. Ze ondersteunen elkaar en zetten zich in voor het beheer en de verbetering van hun leefomgeving. Daar zijn ze trots op, maar ze vinden het vaak ook een hele uitdaging. Wat leeft er? Wat werkt en helpt? Van welke mooie praktijkvoorbeelden valt iets te leren? Hoe kun je als inwoner en bestuurder van dorp en platteland omgaan met onderwerpen als leefbaarheid, economie, energie, klimaat, digitalisering, biodiversiteit en zorg? En hoe kunnen bestuurders van alle overheden samen de bewoners ondersteunen bij hun vraagstukken en ambities?

Vind de antwoorden op het levendige online Dorpenfestival, waarin je een dag lang kunt schakelen tussen talkshows, vlogs, interviews, webinars, dialoog, muziek en beleving. Een festival waarbij je ook zelf kunt meepraten.

Lees meer via de website van het Dorpenfestival

 


Bron tekst en afbeelding: Dorpenfestival, Georganiseerd vanuit het Interbestuurlijk Programma (IBP), een initiatief van gemeenten, provincies, waterschappen en het Rijk om samen meer te bereiken op 10 grote maatschappelijke opgaven. Het IBP organiseert het Dorpenfestival 2021 in samenwerking met gemeente Aa en Hunze en het P10 netwerk.