• Home
  • »
  • Uitgelicht
  • »
  • Samen buiten aan de slag; Natuurwerkdag 3 november a.s.

Samen buiten aan de slag; Natuurwerkdag 3 november a.s.

Samen buiten aan de slag, dat kan weer op de eerste zaterdag van november tijdens de Natuurwerkdag. In 2018 organiseert Landschapsbeheer Friesland i.s.m. andere organisaties de Friese Natuurwerkdag alweer voor de 18e keer op ruim 20 locaties door heel Friesland.

Veel werk in de Friese natuur

Er zijn dit jaar veel leuke en nuttige klussen in het Friese landschap waar eigenaren of beheerders extra hulp goed kunnen gebruiken. Wat dacht je van het knotten van wilgen bij boer Reijenga of opslag verwijderen in het bos, langs de waterpartijen en de survivalbaan en op de heide van landgoed Boschhoeve. Ook verschillende dorpsinitiatieven organiseren dit jaar werklocaties. Zo kan dorpstuin Hurdegaryp hulp gebruiken bij het snoeien van de wilgen en ook het dorp Houtigehage kan hulp gebruiken bij het snoeien in de Houtigehaagster bos. Genoeg werk dus. Kijk voor meer locaties op www.natuurwerkdag.nl.  

Landschap kan niet zonder vrijwilligers

Wist je dat het landschap niet zonder vrijwilligers kan? Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, elzensingels, houtwallen en boomgaarden is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Friese landschap.

Ook aan de slag op de Natuurwerkdag?

Naast dat de natuurwerkdag een grote opknapbeurt is van ons landschap, is het ook nog eens gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan. Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor een buitenlocatie in de buurt en meldt je aan samen met je buren, scouting- of sportgroep, vrienden of familie.