• Home
  • »
  • Uitgelicht
  • »
  • Wij eten lokaal - doe mee op 20 en 21 maart

Wij eten lokaal - doe mee op 20 en 21 maart

Ook zin om het klimaatprobleem aan te pakken? Door het hele land kan je zaterdag 20 en zondag 21 maart kennismaken met CSA tuinderijen, Herenboerderijen en Voedselcoöperaties. CSA staat voor Community Supported Agriculture, ook wel gemeenschapslandbouw genoemd.

Door lokaal jouw boodschappen te doen rechtstreeks bij agro-ecologische boeren, tuinders en duurzame producenten draag je bij aan de oplossing van het klimaatprobleem. En zorg je voor meer biodiversiteit, een mooier landschap, vruchtbare bodems voor de generaties die nog komen en een eerlijk inkomen voor boeren. Doe mee! Samen bouwen we aan duurzame lokale voedselgemeenschappen.

Kijk op https://www.wijetenlokaal.nl/ voor een initiatief bij jou in de buurt.

20 maart: informatiebijeenkomst van de Voedselwerkplaats, CSA Netwerk en Herenboeren

Als onderdeel van de campagne ‘Het nieuwe normaal? Wij eten lokaal!’ organiseert de Voedselwerkplaats (onderdeel van Netwerk Duurzame Dorpen / Doarpswurk) samen met het CSA Netwerk en Herenboeren een informatiebijeenkomst over het opzetten van voedselgemeenschappen. Wat zou je graag willen? Een Herenboerderij, een CSA tuinderij of een voedselcoöperatie? En hoe kan je beginnen? Wat heb je nodig?

Je bent van harte welkom bij de online bijeenkomst op zaterdag 20 maart om 16.00 uur. Je kan vanaf 15.50 uur inloggen.