Lemelerveld_medium

Hulpdienst Lemelerveld

19 december 2016

‘Graag gedaan’ is een hulp- annex vervoersdienst in Lemelerveld. Naast het vervoer functioneert ‘Graag gedaan’ ook als klussen- en tuindienst, oppas- en maatjesdienst. Als gevolg van alle veranderingen in de zorg zullen ouderen langer thuis moeten blijven wonen. Omzien naar elkaar en mantelzorgondersteuning wordt steeds belangrijker. ‘Graag gedaan’ wil inspringen waar men van een beroepsinstelling, familie, buren of kennissen geen hulp kan krijgen.


Zeker door het wegvallen van de Regiotaxi is de vervoersdienst meer dan ooit nodig. Een ritje in het dorp kost € 1,50 en buiten het dorp € 0,30 per kilometer exclusief eventueel parkeergelden. De hulpdienst kan ervoor zorgen dat iemand met je boodschappen gaat doen of boodschappen voor je meeneemt. Ook is de hulpdienst inzetbaar om slechtziende mensen de krant voor te lezen of de mantelzorger te ontlasten, zodat die ook eens de deur uit kan. Klusjes, zoals het ophangen van een lamp, het helpen in de tuin, maar ook zomaar voor de gezelligheid aanwezig zijn als er geen familie meer is, behoren eveneens tot de mogelijkheden.


De algemene hulpdienst werkt met vrijwilligers die waar nodig een helpende hand bieden. Ook de coördinatie van vraag en aanbod gebeurt door een vrijwilliger. De hulp die de vrijwilligers aanbieden is kosteloos, behalve de onkostenvergoeding voor vervoer.

Contactpersoon:

Missing_thumb

Marion Koerhuis

Namens organisatie / groep : Algemene Hulpdienst ”Graag gedaan” Lemelerveld

Bekijk profiel