The Natural Step

Tns_logo_swirl_n_text_blk_rgb_eng.eps_partner
Adresgegevens:
Torenallee 26-16
5617BD
Bezoekadres: Eindhoven
www.thenaturalstep.nl

The Natural Step is een internationale non-profit organisatie met meer dan 25 jaar ervaring in het helpen van organisaties en gemeenschappen die de weg willen inslaan naar een volledig duurzame toekomst. Onder duurzaamheid verstaan wij: Binnen de grenzen van de aarde en met respect voor de menselijke basisbehoeften. Onze missie is het versnellen van de omschakeling naar een duurzame samenleving. Met onze aanpak leren organisaties of gemeenschappen een gedeelde taal voor duurzaamheid en een proces dat helpt om concrete stappen te zetten naar een toekomst zoals we die graag willen. De Natural Step-methode maakt het voor iedereen binnen de organisatie of gemeenschap mogelijk om op zijn eigen niveau duurzaamheid te begrijpen en er aan bij te dragen. We doen dit al van Dublin tot Midden-Drenthe, en ook heel graag in uw dorp!

Ondersteuningsaanbod

Dorpsontwikkeling_demografie_original_original

Duurzame dorpen en waanzinnige woonwijken

The Natural Step helpt dorpen en wijken om hun visie op een duurzame toekomst te ontwikkelen en om daarvoor actieprogramma’s op te stellen. Onze aanpak zet in op een uiteindelijk volledig duurzame toekomst, met concrete acties om daar stap voor stap naartoe te werken. Met volledig duurzaam bedoelen we een toekomst binnen de grenzen van de aarde, waar mensen goed voor elkaar zorgen.

Dorpen en wijken in Noord-Nederland staan voor grote uitdagingen. De gemeenschap verandert. Er is bijvoorbeeld sprake van ontgroening, vergrijzing en/of krimp, voorzieningen veranderen of verdwijnen en de...

Lees meer