Luchtfoto_rottevalle_medium

Rottevalle

http://www.rottevalle.com/
Fryslân - Smallingerland - populatie: 1370

Rottevalle is met haar 1370 inwoners een van de grotere dorpen van de 13 dorpen van de gemeente Smallingerland. Het dorp ligt tussen de hoofdplaats van de gemeente, Drachten, het prachtige meer De Leijen en het markante coulissenlandschap van De Wâlden. De inwoners waarderen Rottevalle als een prettige en rustige woonplaats met een gezellige kern, waar nog tal van oude, beeldbepalende gebouwen te bewonderen zijn, zoals de Herberg van Smallingerland, de Hervormde en de Doopsgezinde kerk en enkele woningen aan de Haven en de Brouwersgrêft. Waar je omringd bent door natuur en waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, kanoën, zwemmen en kamperen, zoals bij de Lits en De Leijen, de Mûntsgroppe, het weidevogelgebied en de karakteristieke elzenwalsingels. Vanuit Rottevalle rijd je in vijf minuten naar Drachten of Surhuisterveen. Voorzieningen als een ziekenhuis, theater, arbeidsbureau en alle mogelijke winkels zijn redelijk dichtbij. Bovendien beschikt het dorp zelf over basisvoorzieningen als een peuterspeelzaal, twee basisscholen, een huisartsenpraktijk, sportvelden met kantine en gymzaal, een dorpshuis en drie kerken. Rottevalle kent een gevarieerd verenigingsleven. Hierdoor is de betrokkenheid van Rottevalsters bij elkaar en bij het dorp groot. Kortom, een aantrekkelijke woon- en pleisterplaats!

Alle initiatieven van Rottevalle

C2C MFC It Werflân

Img_1332_normal

Een duurzaam kunstwerk in het MFC voor en door het dorp

Vanaf: 03 januari 2022 - Tot: 15 december 2022

We hebben kunstenaar Suzan Bosch uit Buitenpost gevraagd een kunstwerk te maken voor de wand boven de bar in de huiskamer. Zij werkt met lokale en natuurlijke materialen, wat mooi past bij het Cradle to...

Mfc_normal

C2C MFC It Werflân

Vanaf: 01 januari 2017 - Tot: 01 januari 2017

Samenwerking verbeteren binnen een Cradle to Cradle (C2C) Multifuncioneel Centrum (MFC), en meer bewustzijn creëren van duurzaam gedrag, zowel binnen het MFC als in het dorp.